O nas

Firma nasza jest typową firmą rodzinną. Zakład wybudowany został w latach trzydziestych ubiegłego wieku, była to w tych czasach największa piekarnia w okolicach Łodzi.
W roku 1968 teść obecnego właściciela kupił piekarnię i prowadził ją do roku 1975 ze względu na stan zdrowia musiał zaprzestać działalności.
W roku 1978 obecny właściciel Stanisław Wroński ponownie uruchomił piekarnię i prowadzi ją nieprzerwanie do dzisiaj.
Produkujemy pieczywo tradycyjne, Nie stosujemy żadnych substancji chemicznych tzw "poprawiaczy jakości" i "przdłużaczy świerzości". Stare sprawdzone receptury to nasza droga do wysokiej jakości wyrobów. Nie bez znaczenia dla jakości jest wieloletnia współpraca ze świetnym rodzinnym młynem, który prowadzony jest już przez piąte pokolenie. Podstawą naszego funkcjonowania jest świetna załoga pracująca z nami od wielu lat.

Chętnie podejmujemy współpracę z hotelami, barami, przedszkolami, firmami cateringowymi itp. 
W roku 2010 nasze wyroby wystawiane były na Łódź Design Festival stanowiły one główny element instalacji włoskich artystów.



Copyright © 2010 Piekarnia Wroński
wykonanie: domena.pl